Friday, March 18

PASUM; eishkeitu



"Asasi, matrikulasi etc ni tak macam sekolah menengah." - cikgu
Mohon jangan percaya. Jumpa balik past yearpapers etc. Oklah, ada benda baru yang korang akan jumpa.

Pejam celik, tempoh 10 bulan memegang status sebagai pelajar asasi bakal melabuhkan tirainya. And yes, frasa 'tiada yang kekal dalam dunia ni', 'last day of class' etc berlegar-legar di Instagram, Twitter dan sebagainya. Benarlah jua kata-kata yang sering diungkapkan acapkali tibanya masa untuk berpisah - bila dah tak duduk sekelas, barulah nak rindu. 

Hayat 2, HK2

Lecture dan tutorials. Bakal adik-adik lepasan SPM, sila biasakan diri anda dengan kedua-dua terma tersebut. Bila dekat sini atau mana-mana institusi lain, tiada lagi semangat kelas yang biasanya disusun mengikut gred entah apa-apa tu lagi. In PASUM, you're the same as everyone. Berbekalkan list nama yang entah berapa panjangnya, dengan ini anda secara randomnya akan tersenarai dalam mana-mana kumpulan kuliah, mengikut aliran dan juga tutorial. Prepare yourself to meet new people from different background and yes perangai. (Ahaks). To be alone and terdampar in a class where everyone's new can be quite scary but anyhow, you just gotta embrace it, yo.

*********

Salam HK2 (?)

Thank you to everyone of you for the rollercoaster journey throughout the 10 months. We might be hambar at first; definitely pelik - constantly arguing over small things, tak pernah nak sepakat in everything we did especially when we wanted to hangout together, and even we managed to plan a day out, the squad will never be a complete squad. Or when we even tried to take a photo together (lol). Truth to be told, I wasn't that happy being in this class during the first sem but anyhow we did met for a reason. Due to that hambarism - that what makes us HK2. (Aww, eww) 

Saja je korang dah nak habis PASUM baru acah nak bonding. Dem. 

Moga-moga apa yang kita ada sesama kita sekarang ni biarlah berkekalan. Maaf atas segala kekhilafan, halalkan segala ilmu dan tunjuk ajar and may Allah ease your journey towards fallah. :-)

Because posting it on Instagram would be too mainstream. 

Harapnya rebel seorang Amira mewarnai hidup anda. 



3 comments:

  1. Thank you for standing by my side when times get hard,thank you for making me laugh when I didn't even want to smile

    ReplyDelete
  2. selamat menghadapi kehidupan yang seterusnya. makin usia meningkat lagi macam macam orang kita akan jumpa.

    All the best!

    ReplyDelete