Monday, August 2

MALACCA (Y)

err, hello!

sorry gila lama tak update blog. busy and nervous pasal trip to melaka :D 
here's what happened at MALACCA :

30thJuly2010,Friday ;

haritu kitaorang bertolak nak pergi Melaka. the best part, eden baru nak packing. alhamdullilah sempat :) pukul 3.30 kot kitaorang bertolak ke Melaka naik bas SMKKGV. tak banyak WEIRD stuff yang berlaku dalam bas tu. alhamdullilah. FYI, muka Zaimira macam orang kena penyakit leukemia. serious. pukul 5.00 petang baru sampai HOTEL MAHKOTA. lamaaa gilaaa kan? 

after check-in, kitaorang semua fikir nak katil. BED, KATIL = TIDUR :) me, aimee, wafa, zaimira and anis bersyukur gilaa dapat satu bilik dengan akak yang baik lagi cantik;
  • kak Eeka
  • kak Earina 




after solat maghrib, kitaorang bertolak ke River Cruise Station. oklaaa. the WORST part, air sungai macam telur busuk. ewwww :O busuk gilaaaa. after the cruise thing, kitaorang dinner dekat IKAN BAKAR UMBAI. pukul 10.00 dinner. laparnyaaa :D HAHA. lawak gilaaa tengok Fadlin and Nabil makan. sumpah macam orang sebulan tak makan :D tengok abang Asyraf makan lagilaaa. lengan penuh dengan nasi. tengok meja sebelah semata-mata nak ambik sotong goreng. lawaaak.

after dinner, balik hotel. BAGUSSS. mata dah tak boleh nak bukak. mengantuk gilaa. malam after dinner tu, kak Eeka and Earina serta geng Form5 semua pergi tengok wayang. cerita Mantera kot. kak Earina kata cerita GARAM ticket habis. so, tinggal kitaorang berlima dengan apartment. pukul 2.45 pagi kot kak Eeka and Earina balik. diorang ketuk pintu, ring doorbell tu kitorang tak dengar. almaklumlah kitorang TIDUR MATI. then, abang Asyraf menjerit nama Anis Najiah. sumpah kuat. meremang bulu roma Anis. HAHAHA. akhirnya, pukul 3.00 baru akak-akak masuk bilik. sorry ye akak-akak sekalian. TIDUR MATI la katakan. pengajaran dekat sini, JANGAN SELAK PINTU. :D

31stJuly2010,SATURDAY ;

whoaaa. semua bangun awal. pukul 8.00 kot. kitaorang tengok jadual for today, ada pencarian khazanah whatsoever tu. actually tu bukan pencarian khazanah, just jalan-jalan tengok Melaka. boring :D kak Eeka,Earina,Anis,Wafa turun breakfast. lepas diorang dah naik, kitaorang received a call yang mengatakan bilik tu tak selamat. kak Earina dah menggelabah. so, akak-akak tu decided nak turun jumpa receptionist. baru je nak bukak pintu, abang Asyraf kat depan. ex-KPP kata tu PRANK CALL. so, abang ex-KPP buat la prank call balik kenakan budak lelaki kat atas. sumpaaah lawak. takkan nak cerita dekat sini kot. :D

so, kitaorang pergi Dataran Pahlawan, Mahkota Parade dan banyak lagi. shopping sakan laaa. kaki semua melecet bila balik hotel. masa nak balik hotel, akak-akak tu pegang kunci, so, penat gilaa nak cari diorang semata-mata nak ambil kunci. ni baru pencarian khazanah.

then, ada pertandingan bowling. semua orang pakai t-shirt Georgian. bilik kitaorang je tak pakai. kitaorang kan ROCK ! after main bowling lepak dekat foodcourt kat atas. jumpa kak earina, kak eeka, kak fara. lastlast lepak sama-sama. cikgu arbina kata pukul 4.45 sharp kena ada dekat depan McD's DP. cerita punya cerita sorang pun tak sedar dah pukul 4.30. HAHA. kantoiiiiiii. apa lagi, kitaorang bergegas ke sana. penatt D: nak tercabut kaki.

then pergi Jusco Melaka Central. sumpaaah LAME. takde yang best. lepas tu pergi Jonker Walk atas permintaan ramai. Wafa shopping sakan. lepas DAH LAMAAA dekat situ, akhirnya balik hotel. macam biasa, akak-akak and geng lelaki Form5 keluar tengok wayang cerita GARAM. akak earina kata atas permintaan abang ex-KPP. :D

so, tinggal akak murni, akak fara and akak ape ntah. *sorry tak ingat nama :D and kitaorang berlima dekat apartment. kitaorang buat sesi ice-breaking. best GILAAA. pukul 11.45 diorang still nak buat prank call. WHAAAZUP.... suara orang mengilai, and many moree. abang-abang yang buat prank call tu, tak penat kee? 
pukul 12.10, something like that, anis keluar nak pergi bilik sebelah. tak tahu kenapa, najwa,aziera,dayana, kak niea, anis semua menjerit. nasib baik aimee bukak pintu awal. kalau tak, roboh pintu tu. HAHA. after that incident, semua orang tak boleh tidur. so, berjaga sampai kak earina and eeka balik. then, pukul 4.00 pagi ada orang ketuk pintu. lepastu main doorbell. kitaorang bukak pintu, tapi takde siapa. huh! drama betul. 

1stAugust2010,Sunday ;

last day. check-out pukul 12.00. before check out, jalan-jalan buat kali terakhir. MACAM TAK PERNAH PERGI MELAKA. :D then, naik bas, balik. ingat terus balik, dia STOP dekat Dataran Pahlawan. ceh -.-" so, lunch kat McD dekat najwa and aziera. FYI, 3 hari duduk sana, asyik makan McD je. nak muntah aku. HAHA. so, dekat McD agak havoc dengan budak SMKKGV. after that, balik. HOME SWEET HOME. HAHA :D


*oh yeahh. dalam bus keluar lagu Nobody by Wondergirls, abang-abang kat belakang tu nyanyi ntah ape-ape. HAHA. 

what a longg post. better stop. nanti korang boring nak bacaa :D trip to Malacca ni memang AWESMAZING. rugi siapa tak ikut. HAHAHA *gelakjahat ;D











kak murni sibuk dengan JB :D

au revoir,
amiraR ♥









No comments:

Post a Comment